Uhvaćeni na granici

Pali na Rupi: Britancima oduzeta droga vrijedna 130.000 kuna namijenjena posjetiteljima Zrća

Portal Novilist.hr

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Spomenuti stranci su zatečeni na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak u petak, subotu i nedjelju. Kod njih je pronađeno i zaplijenjeno ukupno 591 komad tableta droge ecstasy, 43,58 grama droge MDMA, 30,34 grama droge ketamin, 25,6 grama kokaina i 2,98 grama marihuane. Svi su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te predani pritvorskom nadzornikuDjelatnici Postaje granične policije Rupa i ovog vikenda zatekli su više stranih državljana koji su neovlašteno posjedovali razne vrste droga, ali i troje britanskih državljana, starosti 25, 24 i 20 godina s većim količinama raznih droga, većinom droge ecstasy, piše na stranici PU primorsko-goranske. 


Spomenuti stranci su zatečeni na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak u petak, subotu i nedjelju. Kod njih je pronađeno i zaplijenjeno ukupno 591 komad tableta droge ecstasy, 43,58 grama droge MDMA, 30,34 grama droge ketamin, 25,6 grama kokaina i 2,98 grama marihuane.


Tijekom provedenih kriminalističkih istraživanja djelatnika Službe kriminaliteta droga ove Policijske uprave u suradnji s Policijskom postajom Opatija i II. policijskom postajom Rijeka, otkriveno je kako su drogu nabavili izvan Republike Hrvatske te je bila namijenjena prodaji posjetiteljima glazbenih festivala koji se održavaju tijekom ljeta na području izvan Primorsko-goranske županije.
Neslužbeno doznajemo da je droga bila namijenjena popularnom okupljalištu mladih Zrće.


Naime, prema pretpostavljenoj prodajnoj vrijednosti zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu gdje su osumnjičeni namjeravali prodavati drogu, prodajom ove količine zaplijenjene droge pribavili bi protupravnu imovinsku korist od najmanje 130.000 kuna.


Po završetku kriminalističkih istraživanja svi su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te predani pritvorskom nadzorniku.