UVJETNO OSUĐEN

Pala prva presuda za širenje koronavirusa u Hrvatskoj: Dobio godinu dana zatvora, jer je zaražen pio po kafićima i praznio septičke jame

Šarlota Brnčić

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Teretilo ga se i da je, tijekom izolacije, došao s traktorom i cisternom u dvorište jedne osobe i ispraznio septičku jamuNa Općinskom sudu u Virovitici 62-godišnjak je proglašen krivim zbog tri kaznena djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, te mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine uz primjenu uvjetne osude sa rokom kušnje u trajanju od tri godine.


Optužnicom se 62-godišnjaka teretilo da je 11. rujna, nakon što mu je dijagnosticirana akutna respiratorna bolest COVID 19, te određena mjera izolacije, došao u ugostiteljski objekt u Virovitici gdje je na terasi u prisutnosti dvije osobe konzumirao piće.


Teretilo ga se i da je, nakon toga, sljedećeg dana u jutarnjim satima, tijekom izolacije, došao s traktorom i cisternom u dvorište jedne osobe i ispraznio septičku jamu.
Na tom poslu se zadržao oko pola sata, a zatim je kasnije u popodnevnim satima došao kod jedne obitelji i također odradio isti posao.