Policija u akciji

Padaju dileri na Zrću; u Debelom Brdu žena ukrala struje u iznosu od 3.703 kuna

Marin Smolčić

U svega 24 sata policija je evidentirana teška krađa i tri krađe u kojima je nepoznati počinitelj u kampu u Novalji presjekao sigurnosni lanac s lokotom i ukrao bicikl u vlasništvu 50-godišnje državljanke NjemačkeSasvm očekivano primorske destinacije ovih su dana preplavili dileri i droga. Pri tome prednjači područje Novalje i planetarno popularne plaže Zrće. Policijski službenici Policijske postaje Novalja su u vremenu od 3. do 16. srpnja dovršili nekoliko kriminalističkih istraživanja zbog osnovane sumnje da je više osoba počinilo kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Ispitani su dileri kod kojih je pronađen veći broj opijata:  21-godišnji državljanin Velike Britanije kojeg su policijski službenici zatekli s 32 najlonska paketića u kojima se nalazilo 54,98 grama droge ketamin i 30 tableta ecstasy;  dvojica 20-godišnjih državljanina Velike Britanije su zatečeni s 48 najlonska paketića u kojima se nalazilo 5,67 grama marihuane, 5,62 grama kokaina, 12,29 grama ketamina i 65
tableta ecstasy. Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je i pretraga prostorija koje su  koristili, te je pronađeno još 24,43 grama marihuane, 46,36 grama kokaina, 1,14 grama ketamina, dvije digitalne vage, 0,57 grama hašiša, tablete ecstasy i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.


Pao je i 37-godišnji državljanin Velike Britanije koji je zatečen s 33 komada tableta ecstasy i 0,5 grama droge MDMA.  Drogu je dilao i 24-godišnji češki državljanin koji je zatečen s 12 fragmenata tableta ecstasy, a naknadno je izručio policijskim službenicima još 29 fragmenata tableta ecstasy. Kriminalističkim istraživanjem je nedvojbeno utvrđeno kako je droga bila namijenjena za daljnju preprodaju, te su droga, novac i vage privremeno oduzeti, a osumnjičenici uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku i kaznene prijave dostavljene nadležnom državnom odvjetništvu.


U svega 24 sata policija je evidentirana teška krađa i tri krađe u kojima je nepoznati počinitelj u kampu u Novalji presjekao sigurnosni lanac s lokotom i ukrao bicikl u vlasništvu 50-godišnje državljanke Njemačke.
U Stajnici, Općina Brinje, s klupice prozora obiteljske kuće netko je ukrao mobitel u vlasništvu 72-godišnjaka iz Zagreba. U Gospiću je iz zatvorenog i nezaključanog hodnika stambene zgrade ukraden bicikl u vlasništvu 31-godišnjaka iz Gospića. Bez mobitela je ostala 24-godišnja Senjkinja kojoj je mobitel ukraden sa stola u Senju, u ugostiteljskom objektu.


Danas su Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom s područja Udbine zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo teške krađe. Gospođa se sumnjiči da je u vremenu od 1. do 22. ožujka 2022. godine u Debelom Brdu provalila u elektro
ormar u vlasništvu HEP-a i priključila se na mrežu električne energije. Tako je neovlašteno trošila električnu energiju u iznosu od 3 703,03 kuna. Protiv nje će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.