Žrtve lopova

Pa, gdje će im duša: Beskrupulozni džepari slijepim Osječanima ukrali mobitele i novac

Hina

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Proteklog vikenda u Sarajevu je održan prvi međunarodni turnir u govornom pikadu u kojem su sudjelovale slijepe osobe iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske i BiHDžepari koji u Sarajevu vrebaju turiste na gotovo svim atraktivnijim lokacijama proteklog su vikenda pokazali potpunu beskrupuloznost kada su pokušali opljačkati dvije slijepe osobe koje su tamo došle iz Osijeka, objavio je u utorak sarajevski portal Klix.


Proteklog vikenda u Sarajevu je održan prvi međunarodni turnir u govornom pikadu u kojem su sudjelovale slijepe osobe iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske i BiH. Dvojica sudionika iz Hrvatske su po okončanju turnira u pratnji domaćina krenuli pješice kroz grad i tamo su ih opazili lopovi koji su ih pratili i ukrali im mobitele posebno prilagođene slijepim osobama kao i novčanike.


Tajnik Sportskog društva slijepih i slabovidnih Sarajevske županije Zoran Đukić kazao je kako su Osječani tek naknadno shvatili da su pokradeni i to kad su došli u prostorije ovog saveza. Ubrzo se ispostavilo kako su ipak imali sreće jer je krađu opazio policijski inspektor koji tada nije bio na dužnosti.
»Ubrzo nakon što su shvatili da im nema mobitela i novčanika, u prostorijama se pojavio čovjek koji je pitao da li im je nešto otuđeno. Oni su potvrdili i ostali bez teksta kada im je čovjek rekao da će im mobiteli i novčanici biti vraćeni«, kazao je Đukić.


Inspektor koji je želio ostati anoniman zapravo je šetao gradom s obitelji a kada je vidio da je u tijeku krađa alarmirao je druge policajce koji su ubrzo uhitili kradljivce.


»Bili smo svi sretni da ovakvih ljudi ima i da policajci, bez obzira jesu li na dužnosti ili ne, štite građane«, kazao je Đukić.