Posljedice ranjavanja

Ozlijeđeni migrant operiran četvrti put, još je u životnoj opasnosti

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERSRIJEKA – Migrant koji je u subotu teško ozlijeđen u policijskom propucavanju na području Tuhobića u ponedjeljak je operiran i po četvrti put, no stanje mu je i dalje nepromijenjeno – bez svijesti je te i dalje u životnoj opasnosti.


 Od dežurnog liječnika jedinice intenzivnog liječenja riječkog KBC-a u utorak se doznaje kako je u tijelu tog migranta pronađeno jedno streljivo, a ozlijeđeni su mu pluća, jetra i kralježnica.


 Migrant je ozlijeđen u subotu kada mu je, tijekom policijskog postupanja prema skupini ilegalnih migranata na planini Tuhobić na nepristupačnom terenu u Gorskom kotaru, jedan policajac propucao toraks i abdomen.
 Iz primorsko-goranske policije rekli su kako su na mjestu događaja obavili očevid i izuzeli predmete koji mogu pomoći pri utvrđivanju okolnosti događaja, te su predani na vještačenje.


 S obzirom na tajnost izvida i izvješće stručnog tima Ravnateljstva policije koje još nije dovršeno, iz policije navode kako još uvijek ne mogu iznositi više detalja o tom događaju.


 Iz Sindikata policije Hrvatske naveli su kako je do ozljeđivanja migranta došlo uslijed slučajnog opaljenja iz vatrenog oružja, te da je život migranta spašen jer je policajac koji je pucao postupio u skladu s najvišim načelima.


 Ozlijeđeni se nalazio u skupini od 17 ilegalnih migranata. Nitko od njih nije zatražio pravnu zaštitu u Hrvatskoj, pa će biti vraćeni u BiH, odakle su nezakonito ušli u Hrvatsku.