NEPOPRAVLJIVI RECIDIVIST

Odjednom počinio 13 prometnih prekršaja, morali mu uzeti auto i odrezati više od 15.000 kuna kazni

Šarlota Brnčić

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Foto Marijan Susenj/PIXSELLVišestruki recidivista “pao” je jučer iznova u ruke policiji dok se nalazio za upravljačem Opela, koprivničke registarske oznake te se kretao iz smjera Bolfana u smjeru Koprivnice.


Isprva se 26-godišnji vozač više puta oglušio na naredbe policijskih službenika izraženih pomoću svjetlosnih i zvučnih znakova da zaustavi vozilo. Vozač je zaustavljen na makadamskom putu između Draganovca i Bakovčice te su radi sprječavanja bijega nad njime uporabljena sredstva prisile.


Vozač je počinio čak 13 prometnih prekršaja, odnosno upravljao je prije položenog vozačkog ispita, pod utjecajem alkohola od 1,99 promila, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, nepropisno se kretao kolnikom, naglo mijenjao brzinu kretanja vozila, nepropisno pretjecao, u naselju se kretao brzinom većom od dopuštene, nije se držao ograničenja, zabrana i obveza izraženih pomoću postavljenih prometnih znakova, nije bio vezan sigurnosnim pojasom, nije kod sebe imao prometnu dozvolu vozila i dr.
Kako je vozaču od 16. svibnja 2019. godine do 28. veljače 2021. godine ovo četvrti prekršaj upravljanja motornim vozilom prije položenog vozačkog ispita, a u razdoblju od 1. kolovoza 2019. do 28. veljače 2021. godine, već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.


U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen kaznom zatvora od 60 dana, novčanom kaznom od 15.600 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca kad za to stekne uvjete te je predan u zatvor u Bjelovaru.  Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti automobil vratiti vlasniku vozila po pravomoćnosti sudske presude.