Izazvali požar

Otkriveni počinitelji koji su oštetili stadion na finalu Kupa u Rijeci. Poznata je i šteta

Šarlota Brnčić

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Palili baklje te oštetili sjedalice i druge dijelove na tribinamaDovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske kazneno su prijavljena dva hrvatska državljana, starosti 28 i 29 godina, zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela.


Naime, policija ih sumnjiči da su 24. svibnja ove godine na nogometnom stadionu na Rujevici u Rijeci, tijekom odigravanja utakmice palili baklje i izazvali požar te oštetili sjedalice i druge dijelove na tribinama.


Istraživanjem je utvrđeno da je inicirajući protupravne radnje, 28-godišnjak poticao i ostale navijače pa je 29-godišnjak u vatru dodavao navijačke rekvizite i sjedalice.
Protupravnim radnjama doveli su do uništenja imovine većeg opsega i tako riječku pravnu osobu materijalno oštetili za najmanje 60.000 eura, priopćeno je iz PU primorsko-goranske.


Osumnjičenog 28-godišnjaka policijski službenici su predali pritvorskom nadzorniku zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, dok su 29-godišnjaka, kao i spomenutog 28-godišnjaka, zbog kaznenih djela izazivanja nereda i oštećenja tuđe stvari te je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.


Kriminalističko istraživanje se nastavlja, ističu iz policije.