Filmski slučaj

Otkrivena krtica u srcu MUP-a! Uhićen glavni policijski “admin”! Imao je pristup doslovno svim tajnim bazama

Portal Novi list

ilustracija, Arhiva, PIxabay

ilustracija, Arhiva, PIxabay

Posljednjih mjeseci vodila se prava protuobavještajna akcijaPolicija i Uskok su jučer s nalozima za pretragu pokucali na vrata najmanje četiri osobe zbog sumnji da su bile umiješane u odavanje službenih podataka iz najtajnijih policijskih arhiva te da su namještali natječaje za kupovinu posebne obavještajne opreme za policiju, piše Jutarnji list.


Posljednjih mjeseci vodila se prava protuobavještajna akcija s ciljem otkrivanja moguće “krtice” u Ravnateljstvu policije koja je imala pristup svim, ali doslovce svim, najtajnijim bazama podataka policije, a za koju su sumnjali da te podatke distribuira zainteresiranim klijentima. Jučer je kao rezultat te akcije uhićen informatički znanstvenik i voditelj projekata jačanja i integracije svih baza podataka unutar sustava policije.


Njemu je bio omogućen pristup cjelokupnoj državnoj bazi podataka osoba nad kojima se provode ili su se provodile posebne dokazne radnje, kao i pristup arhivama svih kriminalističkih evidencija, pristup tekućim tajnim operacijama i slično.
Osim za odavanje informacija iz tajnih istraga, tereti ga se da je u zamjenu za mito namjestio natječaj za nabavu za opremanje policije najsuvremenijom informatičkom opremom.


Izgleda da je na kraju shvatio da je pod nadzorom pa je počeo pretraživati baze da sazna vodi li se kakva akcija protiv njega, ali već je bilo kasno.


Izvorni tekst pronađite OVDJE