Masakr u Zagrebu

Otac najmlađe žrtve strašnu vijest doznao u Njemačkoj: ‘Ubio mi je sina, vraćam se u Hrvatsku’

Portal Novilist.hr

Foto Jurica Galoic/PIXSELL

Foto Jurica Galoic/PIXSELLMeđu šestero ljudi koje je Igor Nađ ubio u obiteljskoj kući Tojagićevih na zagrebačkoj Kajzerici je i 10-godišnji sin Maje Tojagić. Njegov otac, bivši izvanbračni suprug Maje Tojagić, trenutno živi u Njemačkoj, gdje je doznao strašnu vijest.


– Ubio mi je sina, rekao je muškarac za Jutarnji list. 


Dodaje da se sutra vraća u Hrvatsku.
Kako je poznato, Igor Nađ, prije nego što si je uzeo život, ustrijelio je Maju Tojagić, s kojom je imao dijete, ali i njenog 10-godišnjeg sina iz ranije veze, roditelje, sestru i sestrinog partnera


Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je riječ o ocu Dragomiru Tojagiću, majci Filjki Tojagić, sestri Josipi Tojagić, Davoru Paušaku s kojim je Josipa bila u vezi te Majinom 10-godišnjem sinu iz bivše veze.


Ubojica je na životu ostavio jedino dijete koje je imao s Majom Toljagić i upravo je to, kako se doznaje, policiju dovelo do počinitelja, javlja Hina.


Načelnik zagrebačke policije Marko Rašić potvrdio je na konferenciji za novinare da je šesterostruki ubojica i samoubojica bio 36-godišnji taksist rođen u Vukovaru koji je imao zajedničko dijete s jednom od žrtava.


Rašić je izvijestio da je policija sinoć oko 21 i 30 primila nekoliko dojava da je u Cimermanovoj ulici došlo do upotrebe vatrenog oružja, a na mjestu događaja pronađeno je šest mrtvih osoba – dva muškarca, tri žene i jedno desetogodišnje dijete.


Počinitelja je policija povezala s jednom od žrtava s kojom ima zajedničko dijete koje je policija pronašla na mjestu zločina. Dijete je odvedeno na Hitnu pomoć gdje je pregledano, nakon čega je zbrinuto u odgovarajućoj ustanovi, rekao je Rašić ne precizirajući dob djeteta, dok mediji navode da je riječ sedmomjesečnoj bebi.


– Motiv zasad nismo utvrdili. Očevid na mjestu samoubojstva je završen, intenzivno kriminalističko istraživanje traje pa ćemo vidjeti o čemu bi se moglo raditi, rekao je Rašić.


Kazao je i kako se 36-godišnjak ubio oko 3.30 sati nakon što ga policija pronašla na području Brezovice i pozvala ga na predaju.


Kako je kazao, nije bilo nikakvih informacija o prijetnjama ni dojava o obiteljskog nasilja od strane počinitelja prema nekoj od žrtava. Nađ nije bio evidentiran za počinjenje kaznenih djela, osim što je 2016. kažnjen zbog narušavanja javnog reda i mira na području zagrebačke Trešnjevke.


– Na mjestu počinjenja samoubojstva pronašli smo vatreno oružje s kojim je samoubojstvo izvršeno. Počinitelj je od 2017. godine imao prebivalište kao i žrtve. Možemo potvrditi da je dijete jedne od žrtava i počinitelja, a oružje ilegalno, rekao je Rašić.