Prometna kod Zadra

Otac i sin vraćali se motorima s Grobnika, otac poginuo, a 19-godišnji sin teško ozlijeđen

Portal Novi list

Foto PU Zadarska

Foto PU Zadarska

Na povratku u Zadar izdvojili su se iz grupe od desetak motorista i tada je došlo do prometne nesrećeIzmeđu mjesta Murvica Gornja i Murvica Donja na DC-08 jučer, 13. lipnja, oko 21.10 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 52-godišnji hrvatski državljanin. S teškim ozljedama u zadarskoj bolnici završili su 19-godišnji motociklist i 28-godišnji vozač osobnog automobila.


Kako neslužbeno doznaje Zadarski.hr, poginuli motorist i teško ozlijeđeni 19-godišnjak na motoru su otac i sin iz Zadra, koji su se vraćali s Grobnika, gdje su proveli vikend.


Na povratku u Zadar izdvojili su se iz grupe od desetak motorista i tada se dogodila prometna nesreća.
Do nesreće je došlo kada je 52- godišnji vozač motocikla zadarskih registarskih oznaka, vozio iz smjera Posedarja u smjeru Zadra te krenuo pretjecati osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak.


Krećući se lijevom trakom udario je u prednji dio osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnjak.


Nakon udara, osobni automobil zadarskih oznaka nastavlja nekontrolirano kretanje u smjeru Posedarja te se zaustavlja van kolnika, dok vozač motocikla pada van kolnika.


Prilikom udara, dijelovi motocikla i osobnog automobila oštetili su osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka i drugi motocikl zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 19-godišnjak.


Ovaj se motociklist kretao iza 52-godišnjeg vozača motocikla. Uslijed udara 19-godišnjak, zajedno s motociklom sletio je van kolnika, odvojio se od motocikla te se zaustavio u niskom raslinju.


U prometnoj nesreći, vozač motocikla, 52-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće, dok su 28-godišnji vozač osobnog automobila i 19-godišnji vozač motocikla, kolima Hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu Zadar, gdje su im konstatirane teške tjelesne ozlijede.


Na mjestu događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Zadru.


Nadležno državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje obdukcije, a poduzimaju se i druge radnje i izvidi radi utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće.