Kreativnost na sudu

“Ima dobro srce, a vani mrak i hladno”: Privedena u Rijeci zbog krijumčarenja migranata, njena verzija je “malo drugačija”

Šarlota Brnčić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Rent-a-carom krenula na put u Sloveniju kada je "ugledala muškarce kako stopiraju"Gotovo svakodnevno možemo pročitati vijesti o tome da je muškarac uhvaćen u krijumčarenju migranata preko državne granice, no kada u tome uhvate ženu s pravom možemo reći da se radi o rijetkosti.


No, iako je to prava iznimka, upravo se to dogodilo u Primorsko-goranskoj županiji gdje je ovoga puta kod Vrbovskog “pala” žena i to kako pokušava prokrijumčariti petoricu ilegalaca.


Osumnjičena 41-godišnja državljanka BiH je, nakon krim-obrade u policiji, dovedena na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, a zatim rano popodne i na riječki sud. Naime, riječki ODO je dežurnom sucu istrage podnio prijedlog da joj se odredi istražni zatvor, a što je sudac istrage i prihvatio.
Određeno je, međutim, i jamstvo od 20.000 kuna kojim se može zamijeniti istražni zatvor, a ukoliko uplati taj iznos, moći će se u daljnjem postupku braniti sa slobode.


Što se tiče ilegalaca, sumnja se da ih je u automobil preuzela kod Novske, no taj dio policija još mora detaljnije istražiti.


Ono što je zasigurno kuriozitet čitavog slučaja, osim da se radilo o dami krijumčarki, jest način na koji se ona branila.


Prema našim neslužbenim izvorima, gospođa je ustvrdila da je rent-a-carom krenula na put u Sloveniju kada je ugledala petoricu muškaraca kako stopiraju. S obzirom da ima “dobro srce”, sažalila se nad njima, a bio je mrak i hladno pa ih jednostavno nije mogla ostaviti u takvim uvjetima na cesti.


Složiti ćete se da je za ženu doista hrabro po noći pokupiti čak petoricu stopera i to muškaraca, ali svatko ima pravo u svoju obranu tvrditi što hoće pa tako i ona.