Ivica Mišković

Osuđeni pedofil pobjegao pa ušetao u TV studio u Zagrebu: “Pobjegao? A što ću drugo. Ni ovi nisu dali Mamića”

Portal Novi list

Ivica Mišković u Provjerenom / Foto: Nova TV

Ivica Mišković u Provjerenom / Foto: Nova TV

Iako nije uspio dokazati da je nevin, Mišković tvrdi kako su svi svjedoci bili na njegovoj strani, no uvjeren je da će to dokazati na krajuProvjereno je jučer prikazalo reportažu o osuđenom pedofilu na slobodi, Ivici Miškoviću, koji je prije više od dva tjedna pobjegao s Osnovnog suda u Banjoj Luci gdje mu je izrečena kazna zatvora zbog zlostavljanja unuke svoje partnerice.


Zbog dvojnog državljanstva, Mišković je trenutno u Hrvatskoj slobodan čovjek, a jučer je došetao do Nove TV kako bi za Provjereno dao izjavu u svoju obranu.


S njime je razgovarala Ema Branica koja od početka reporterski prati ovaj slučaj. Na njezino pitanje zašto je pobjegao, odgovorio je: „Pobjegao? Pa što ću drugo, što bih trebao? Kako mislite, sada što sam pobjegao? Pa četiri godine sam osuđen, kako neću pobjeći? Na pravdi boga osuđen sam na četiri godine“, rekao je.
„Kako mislite na pravdi boga“, pitala ga je Branica.


„Pa na pravdi boga – nisam kriv. Nevin ležim, a osuđen sam. Tko bi se s time pomirio?“ kaže Mišković. „Sad mi je lakše sa slobode to rješavati, a tamo bih samo ležao i ništa, ovako će odvjetnik to rješavati“, dodaje bjegunac.


Na tvrdnju da je protuzakonito pobjeći, s razlogom ili bez njega, odgovara: „Protuzakonito, a što ja trebam, trpjeti nekoga tamo? Pa i protuzakonito sam suđen, ja sam suđen protuzakonito.“


Upitan je i je li potplatio nekoga da bi pobjegao.


„Pa nisam nikoga, na sudu sam iskočio kroz prozor i pobjegao“, kaže Mišković.


Opisao je i kako je prešao granicu i došao u Hrvatsku: „Biciklom sam prešao na crno, do Novog samo vozio, išao sam Prijedor, pa u Dvoru dolje prešao.“


Iako nije uspio dokazati da je nevin, Mišković tvrdi kako su svi svjedoci bili na njegovoj strani, no uvjeren je da će to dokazati na kraju.


„Da sam kriv, meni ne bi bilo krivo, ja bih odležao i gotovo, ali na pravdi boga kada nisam kriv… Hvala bogu, vjerujem u boga, bog mi je pomogao da pobjegnem, bog će sve dokazati i gotovo. I odvjetnik i sud“, kaže Mišković.


„Osuđeni ste za jedno kazneno djelo, a sad upravo zato što ste pobjegli ćete opet kazneno odgovarati za bijeg“, pitala ga je Branica.


„Ja sam pobjegao iz razloga. Nisam ja pobjegao bezveze. Ja za bijeg neću moći odgovarati zato što će odvjetnik dokazati da sam nevin, da su me nevinog osudili i da sam pobjegao s razlogom. Nisam pobjegao bez razloga. Što sam trebao, ležati tamo četiri godine i nikom ništa?“ kaže bjegunac, koji se nema namjeru predati, a uvjeren je da ga Hrvatska neće izručiti jer, kako kaže, Hrvatska nema ugovor s Bosnom. „Policija je rekla da me neće isporučiti u BiH i gotovo“, kaže.


„Podnijeli su i za Mamića zahtjev, pa Mamića ne daju ovamo“, uvjeren je Mišković. Ne brine ga što je trenutno po medijima jer će, kako kaže, po medijima biti i kad se dokaže njegova nevinost.