Kaznena prijava

Nije vodio poslovne knjige niti plaćao porez: Oštetio proračun za više od 76.000 kuna

Vladimir Mrvoš

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

Sumnja se da kao odgovorna osoba tvrtke s područja Gorskog kotara u razdoblju od ožujka 2017. do listopada 2019. godine nije vodio poslovne knjige i porezne evidencije niti je predavao potrebne mjesečne obračune poreza na dodanu vrijednost. Navedene obveze dosad nije podmirio

RIJEKA  Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje nekoliko kaznenih djela.
 Sumnja se da kao odgovorna osoba tvrtke s područja Gorskog kotara u razdoblju od ožujka 2017. do listopada 2019. godine nije vodio poslovne knjige i porezne evidencije niti je predavao potrebne mjesečne obračune poreza na dodanu vrijednost. Navedene obveze dosad nije podmirio čime je Državni proračun Republike Hrvatske sveukupno oštetio za više od 76.000 kuna.
Iako je znao da tvrtka u kojoj je odgovorna osoba ima nepodmirene porezne obveze, doprinose i druga davanja, u srpnju 2019. godine popunio je, potpisao i ovjerio lažnu izjavu o nepostojanju dugovanja te istu priložio prilikom upisa nove tvrtke u sudski registar.
Zbog sumnje na počinjenje dva kaznena djela  utaja poreza ili carine te kaznenih djela povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i davanje lažnog iskaza, 50-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.