Primorsko-goranska županija

Oštetio Hrvatsku za više od milijun kuna? Talijan u vlasništvu riječke tvrtke osumnjičen za utaju poreza

P. N.

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Osim toga, navode iz policije, "za spomenuto razdoblje poduzetnik nije obračunao niti podnio porezne prijave za utvrđivanje iznosa poreza na dodanu vrijednost robe koju je njegova tvrtka uvozila u 2017. godini, čime je Državni proračun Republike Hrvatske oštetio u ukupnom iznosu od oko 1.12 milijuna kuna.Policijska uprava primorsko-goranska prijavila je 62-godišnjeg talijanskog državljanina za počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta, koje je, sumnjaju, počinio kao vlasnik i odgovorna osoba riječke tvrtke.


– Policija ga sumnjiči da u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine, kao vlasnik i odgovorna osoba riječke tvrtke, a s ciljem da ostvari protupravnu imovinsku korist, nije sukladno zakonskim propisima vodio poslovnu dokumentaciju kako bi se osigurali podaci potrebni za utvrđivanje poreza na dodanu vrijednost, stoji u priopćenju Policijske uprave primorsko.goranske.


Osim toga, navode iz policije, “za spomenuto razdoblje poduzetnik nije obračunao niti podnio porezne prijave za utvrđivanje iznosa poreza na dodanu vrijednost robe koju je njegova tvrtka uvozila u 2017. godini, čime je Državni proračun Republike Hrvatske oštetio u ukupnom iznosu od oko 1.12 milijuna kuna.– Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela- povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te utaja poreza ili carine, protiv osumnjičenog 62-godišnjeg talijanskog državljanina podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu, navode iz Policijske uprava primorsko-goranske.