Misterij

Oštećen zrakoplov Croatia Airlinesa na letu u Sarajevo: “Sumnja se na vatreno oružje”

Portal Novi list

Ilustracija zrakoplova Croatia Airlinesa (ne prikazuje zrakoplov iz teksta) / Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

Ilustracija zrakoplova Croatia Airlinesa (ne prikazuje zrakoplov iz teksta) / Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

Po slijetanju u Sarajevo pilot je prijavio oštećenja na trupu zrakoplova.Zrakoplov Croatia Airlines sinoć je na letu iz Zagreba sletio na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu s oštećenjima za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja, doznaje Klix.ba.


Po slijetanju u Sarajevo pilot je prijavio oštećenja na trupu zrakoplova. Prema prvim neslužbenim informacijama, koje prenosi Klix, oštećenja su nastala pucnjevima iz vatrenog oružja.


O slučaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, a u tijeku je očevid na pisti sarajevskog aerodroma.
“Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom aviona na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH zatražio je provođenje uviđaja, koje će provesti uviđajna ekipa, uz prisustvo dužnosnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH”, priopćeno je iz Tužilaštva BiH.


Iz tužilaštva su rekli da sigurnost putnika tijekom leta nije bila ugrožena. Detaljnim pregledom utvrdit će se način oštećenja kao i sigurnost zrakoplova za dalju zračnu plovidbu.


Za sada nije poznato gdje je avion oštećen i kako je uopće došlo do ovog incidenta, piše Klix.ba.