Niz prevara

Mnogi su Gospićani izvršili uplate, a zauzvrat su poštom dobili stare i neispravene mobitele, cigle pa čak i stare patike

Marin Smolčić

Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Protekloga tjedna je 29-godišnji državljanin Makedonije s privremenim boravištem u Novalji  putem jedne društvene mreže dogovorio kupnju mobitela s nepoznatom osobom i uplatio toj osobi novčani iznos od 3 350 kuna... 


NOVALJA Protekloga tjedna je 29-godišnji državljanin Makedonije s privremenim boravištem u Novalji  putem jedne društvene mreže dogovorio kupnju mobitela s nepoznatom osobom i uplatio toj osobi novčani iznos od 3 350 kuna. Cijeli je posao tekao preko Facebooka, uz maksimalna jamstva prodavača kako će se ispoštovati sve stavke dogovora.  Nakon izvršene uplate je ta nepoznata osoba prekinula daljnju komunikaciju i nije žrtvi dostavila mobitel, niti vratila uplaćeni novac. Kako doznajemo ovo nije prvi, a vjerojatno niti zadnji, slučaj ovakve prevare kojom su žrtve žitelji s područja djelovanja Policijske uprave ličko-senjske.


Upravo su sumnjive kupnje mobitela na području Ličko-senjske županije trenutno „in“.  Želeći jeftino doći do novih modela mobitela koji se nude na Internetu mnogi su Gospićani izvršili uplate, a zauzvrat su poštom dobivali stare i neispravene  mobitele, cigle pa čak i stare patike!
Policija stoga još jednom poziva građane da ne nasjedaju bilo kakvim primamljivom on-line ponudama kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela te ih upozoravaju da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije.  

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.