Žalba na presudu

Oslobodili učiteljicu koja je na nastavi u više navrata na različite načine udarala petoro maloljetnih učenika

Šarlota Brnčić

U žalbi je predloženo da nadležni županijski sud ukine oslobađajuću presudu te predmet vrati na ponovno suđenje.Općinsko državno odvjetništvo u Puli je podnijelo žalbu na presudu Općinskog suda u Puli kojom je 51-godišnja učiteljica oslobođena optužbe zbog počinjenja pet kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava.


Optužnicom državnog odvjetništva od 10. listopada 2018. godine okrivljenicu se tereti da je od rujna 2017. godine do 17. siječnja 2018., u jednoj osnovnoj školi na području Istarske županije, kao učiteljica, tijekom nastave, u više navrata na različite načine udarala petoro maloljetnih učenika, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj tih učenika te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol.


Žalba na presudu podnesena je zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka iz članka 468. stavka 1. točka 11. Zakona o kaznenom postupku i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja iz članka 470. Zakona o kaznenom postupku.
U žalbi je predloženo da nadležni županijski sud ukine oslobađajuću presudu te predmet vrati općinskom sudu na ponovno odlučivanje.