Zagrebačka policija

Optužni prijedlog 58-godišnjaku koji je jučer organizirao javno okupljanje na Trešnjevci u Ulici Horvaćanski zavoj

Šarlota Brnčić

Snimio: MATEO LEVAK

Snimio: MATEO LEVAK

Slijedi mu i prekršajni nalog iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.Djelatnici PU zagrebačke provode krim istraživanje vezano uz neprijavljeno javno okupljanje koje se održalo jučer na Trešnjevci u Ulici Horvaćanski zavoj s početkom oko 8.50 sati.


Navode kako su do sada provedenim istraživanjem utvrdili da je 58-godišnjak kao fizička osoba u svojstvu organizatora organizirao javno okupljanje, bez da je to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju prijavio nadležnoj Policijskoj upravi i bez da je poduzeo mjere osiguranja reda i mira na tom javnom okupljanju.


Iz tog razloga, sumnja se da je počinio prekršaj iz članka 7. Zakona o javnom okupljanju i članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a zbog čega mu slijedi Optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu redovnim putem, dok će mu za prekršaj iz članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti biti izdan Obavezni prekršajni nalog.
Pojašnjavaju kako se u svim slučajevima kada se utvrdi osnovana sumnja da je na takvim okupljanjima konkretan počinitelj ili više njih, prekršio neke od odredbi Zakona o javnom okupljanju, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira ili eventualno Kaznenog zakona, nakon prikupljanja dokaza i drugih radnji propisanih Prekršajnim zakonom ili Zakonom o kaznenom postupku, podnose odgovarajući optužni akti.