Predloženo produljenje pritvora

Optužen 45-godišnji riječki diler koji je pokušao iznuditi 5 tisuća eura prijeteći žrtvi

Šarlota Brnčić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 13. i 14. listopada u Rijeci, s ciljem da pribavi nepripadnu imovinsku korist, tražio od oštećenika isplatu nepostojećeg dugovanja od 5.000 eura pri čemu je izrekao prijeteće riječi koje su kod oštećenika izazvale osjećaj strahaOpćinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 45-godišnjaka zbog kaznenih djela iznude u pokušaju, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droga.


Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 13. i 14. listopada u Rijeci, s ciljem da pribavi nepripadnu imovinsku korist, tražio od oštećenika isplatu nepostojećeg dugovanja od 5.000 eura pri čemu je izrekao prijeteće riječi koje su kod oštećenika izazvale osjećaj straha.


Okrivljenika se optužnicom tereti i da je 20. listopada u svom stanu u Rijeci, u cilju daljnje prodaje posjedovao oko 50 grama droge heroin, kao i da je u više navrata jednoj osobi nudio na prodaju heroin te mu dao drogu radi konzumacije.
Općinsko državno odvjetništvo predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.