Pretraga prostorija i vozila u Matuljima

Opatijska policija uhitila trojac zbog droge i prijetnje

Šarlota Brnčić

Foto Ivica Galovic/ PIXSELL

Foto Ivica Galovic/ PIXSELL

Tijekom pretrage doma 24-godišnjak i 58-godišnjak su ometali postupanje policijskih službenika i pritom je 58-godišnjak jednom od njih uputio ozbiljne prijetnjePod sumnjom u više kaznenih djela iz domene zlouporabe droga, ali i prijetnje, u opatijskoj policiji provedeno je krim istraživanje nad troje hrvatskih državljana, starosti 20, 24 i 58 godina.


U sklopu istraživanja obavljena je pretraga doma, vozila i prostorija kojima se dvoje 20-godišnjih osumnjičenika koristi na širem području Matulja. Pronađene su sjemenke biljke indijske konoplje, oko 200 grama marihuane i ostali predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.


Utvrđeno je kako je pakirana droga bila namijenjena za daljnju preprodaju. Tijekom pretrage doma 24-godišnjak i 58-godišnjak su ometali postupanje policijskih službenika i pritom je 58-godišnjak jednom od njih uputio ozbiljne prijetnje.
Po završetku kriminalističkog istraživanja, dvoje 20-godišnjaka je kazneno prijavljeno za više kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok je 58-godišnjak za kazneno djelo prijetnje, te su svi predani pritvorskom nadzorniku.