Gospodarski kriminal

Omogućila prodaju nekretnine u vlasništvu tvrtke u PGŽ-u članu obitelji pa oštetila ostale suvlasnike

Šarlota Brnčić

Ilustracija SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

Ilustracija SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

Radi se o dvije kuće u koje su ostali suvlasnici tvrtke kroz više od deset godina ulagali značajna sredstva.



Kaznenom prijavom protiv 70-godišnje kanadske državljanke dovršeno je krim istraživanje koje su proveli djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PU primorsko-goranske, u koordinaciji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci, a zbog sumnje u gospodarski kriminal.


Riječ je o osumnjičenici za koju je istraživanjem utvrđeno kako je u prosincu 2011. godine, kao suvlasnica i odgovorna osoba tvrtke s područja Primorsko-goranske županije, s američkim državljaninom, sa stalnim boravištem u RH, sklopila ugovor o kupoprodaji nekretnine u vlasništvu te tvrtke u vrijednosti 950.000 kuna.


Radi se o dvije stambene kuće u koje su ostali suvlasnici tvrtke kroz više od deset godina ulagali veća materijalna sredstva za kupnju, adaptaciju i održavanje, a 70-godišnjakinja je prodajom i ovjerom kod javnog bilježnika o predaji vlasništva kupcu, u cilju ostvarenja protupravne imovinske koristi istu omogućila u stvari svom članu obitelji, a na štetu ostalih suvlasnika.




Time je počinila kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju za koje je i kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.