Višestruki osuđenik

Okorjeli silovatelj pokušao silovati curu svog sina: ‘Daj mi seksa, opusti se’. Osuđen je

Portal Novilist.hr

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Vedran Karuza

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Vedran KaruzaVišestruki osuđenik za silovanja na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno je osuđen na jednu i pol godinu zatvora za pokušaj silovanja djevojke svog sina. Riječ je o muškarcu u dobi od 58 godina koji je u zatvoru zbog niza takvih kaznenih djela proveo petnaestak godina. 


U kaznu mu se uračunava vrijeme provedeno u istražnom zatvoru. Na objavu javne presude doveden je s lisicama na rukama iz Remetinca, pišu 24 sata.


Muškarac je u rujnu 2019. godine u mjestu u okolici Zagreba ostao sam u kući s djevojkom svog sina koja je došla kako bi dečku i ‘svekru’ pomogla u kućanskim poslovima. Počeo je navaljivati na djevojku. 
Prvo je počeo s raznim seksualnim aluzijama, a onda je počeo govoriti što bi joj sve radio. Djevojka ga je stalno odbijala i govorila mu da se kontrolira. U jednom trenutku prišao joj je s leđa, prislonio se i počeo imitirati spolni odnos.


Djevojka ga je odgurnula i pokušala izaći iz kuće, no on ju je zgrabio za ruku, odvukao do kauča, bacio je i legao na nju. Jednom rukom ju je držao, a drugom pokušao skinuti njezine tajice vičući “Daj mi seksa, opusti se”.


Djevojka u dvadesetima uspjela se izvući i potrčala do izlaza iz sobe no opet ju je dohvatio i pokušao silovati čemu se usprotivila. On ju je potom gnjavio još satima, no kad je shvatio da neće uspjeti u svom naumu, odustao je i otišao na posao. Djevojka ga je prijavila pa je završio u istražnom zatvoru, pišu 24 sata.