Nepopravljivi prijestupnik

Okorjeli prometni recidivist završio u zatvoru, a auto mu trajno oduzet

Šarlota Brnčić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Obavljenim provjerama auta i vozača utvrđeno da je isteklo važenje prometne dozvole za vozilo, da vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom, da kod sebe ne posjeduje osobnu iskaznicu, dok je ponuđeni test na droge odbioJednomjesečnom zatvorskom kaznom, ali i oduzimanjem automobila koji postaje vlasništvo Republike Hrvatske, kažnjen je 38-godišnjak na sudu.


S obzirom da se radi o okorjelom recidivisti sud mu je izrekao i novčanu kaznu od 950 kuna te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.


Naime, 38-godišnjak je pod zabranom upravljao Opel Astrom, zagrebačkih registarskih oznaka, kolnikom ulice Srednjaci gdje je i zaustavljen od strane policijskih službenika. Obavljenim provjerama auta i vozača utvrđeno da je isteklo važenje prometne dozvole za vozilo, da vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom, da kod sebe ne posjeduje osobnu iskaznicu, dok je ponuđeni test na droge odbio.
S obzirom na sve to vozač je uhićen, a automobil je tada privremeno oduzet zbog više pravomoćnih presuda zbog počinjenih prekršaja u prometu.