Iza rešetaka

Oko zgrade hodao s automatskim oružjem u rukama. Doma mu našli razno oružje i drogu

Šarlota Brnčić

Foto: MUP

Foto: MUP

lipnja policijski službenici na području Črnomerca, zatekli su osumnjičenog u posjedu automatskog pištolja s preklopnim kundakom tzv. ŠkorpionDjelatnici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom zbog sumnje u kaznena djela »Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari«  i »Neovlaštena proizvodnja i promet drogama«.


Naime,  7. lipnja policijski službenici na području Črnomerca, zatekli su osumnjičenog u posjedu automatskog pištolja s preklopnim kundakom tzv. Škorpion, sa 7 komada pripadajućeg streljiva, 1 komadom streljiva cal. 9 mm te jednim metalnim spremnikom za pištolj koje je prethodno na neutvrđen način nabavio i držao u stanu iako je znao da je posjedovanje građanima zabranjeno.


Nadalje, 16. lipnja temeljem nalog Županijskog suda u Zagrebu, obavljena je pretraga stana na adresi u Zagrebu kojeg koristi osumnjičeni, a kojom pretragom su policijski službenici Druge policijske postaje Črnomerec pronašli metalni prigušivač za pištolj, metalni spremnik za pištolj u kojem se nalazilo 15 komada streljiva, jedan metalni spremnik za pištolj tzv. Škorpion u kojem su se nalazila 32 komada streljiva, 148 komada streljiva cal. 5.5 mm pakirano u kartonske kutije po 50 komada, 124 komada streljiva kalibra 9 mm pakirano u 3 kartonske kutije, 50 komada streljiva kalibra 9 mm pakiranih u kutiju, 49 komada streljiva kalibra 9 mm s probušenim zrnom streljiva tzv. dum dum metak, 3 komada streljiva kalibra 9 mm proizvođača Luger s probušenim zrnima streljiva i s efektom HYDRA-SHOK te 13 komada streljiva kalibra 7.65 mm odnosno neovlašteno posjedovao dijelove vatrenog oružja i streljivo dakle, neovlašteno posjedovao vatreno oružje i streljivo čije je posjedovanje građanima zabranjeno.
Za sada neutvrđenog dana i na neutvrđen način, a protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem daljnje preprodaje, sumnja se, nabavljao je veće količine kokaina i amfetamina koje je skrivao, vagao i prepakiravao u iznajmljenom stanu na području Črnomerca, a gdje je također, 16. lipnja temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, obavljena pretraga.


Pronađene su dvije plastične vrećice u kojima se nalazila droga amfetamin ukupne težine 999.00 g i 979.00 g, dvije plastične  vrećice u kojima se nalazio kokain ukupne  težine 125 g i 49.20 g, jedna digitalna vaga, jedan aparat za vakumiranje s pripadajućim vrećicama i ambalažom za vakumiranje te više komada mobilnih uređaja.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.