Zločin u Palovcu

Odvjetnik Smiljane Srnec podnio žalbu i – osporava sve optužbe tužiteljstva

P. N.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELLOdvjetnik Krešimir Golubić po službenoj dužnosti brani Smiljanu Srnec (45) iz Palovca koju se sumnjiči da je tijekom 2000. godine usmrtila svoju sestru, Jasminu Dominić (23).


On je podnio žalbu protiv rješenja o provođenju istrage varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva.


Odvjetnik osporava sve navode tužiteljstva, ali pošto je postupak tajan Golubić nije mogao reći ništa o sadržaju žalbe i koji su argumenti za pobijanje tvrdnje tužiteljstva o osnovanosti sumnje da je upravo Smiljana usmrtila svoju sestru čiji je nestanak prijavljen u kolovozu 2005. godine. Žalba je stigla na Županijski sud u Varaždinu. To je za Jutarnji list potvrdio Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda.
Osim što se pobija tvrdnja da nema argumenata da je Smiljana Srnec ubila svoju sestru, navodno se traži i izdvajanje nekih dijelova spisa. Prije nego odluči o žalbi, sutkinja istrage mogla bi uputiti spis na Vrhovni sud pa će on odlučivati o osnovanosti zahtjeva za izdvajanje nekih dokaza, a nakon toga odlučivati o osnovanosti žalbe na rješenje o određivanju istrage.