Izjava Branka Šerića nakon presude

Odvjetnik Filipa Zavadlava: ’15 godina za svako od tri ubojstva je puno, žalit ćemo se’

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

'Upravo taj izostanak motiva me po tko zna koji put uvjerava da nije bio ubrojiv. Ne samo da je bio bitno smanjenje ubrojivosti, nego da je bio neubrojiv. Normalno da ću se žaliti i žalba će ići u tom pravcu. To mi olakšava posao jer ne moram dokazivati da se nije radilo o osveti', rekao je Branko ŠerićNakon irzicanja presude Filipu Zavadlavu, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog trostrukog ubojstva lani u Splitu, oglasio se njegov odvjetnik Branko Šerić.


 


“Sud je prihvatio tvrdnje obrane da se radilo o smanjenoj ubrojivosti. Od početka pokušavam objasniti da kod njega nema motiva. Postavlja se pitanje zašto. Što se krilo u njegovoj glavi? Upravo taj izostanak motiva me po tko zna koji put uvjerava da nije bio ubrojiv. Ne samo da je bio bitno smanjenje ubrojivosti, nego da je bio neubrojiv. Normalno da ću se žaliti i žalba će ići u tom pravcu. To mi olakšava posao jer ne moram dokazivati da se nije radilo o osveti”, rekao je Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava, kako prenosi Index.
“Vidjet ćemo što će biti u žalbenom postupku. Pokušat ću što bolje obrazložiti tvrdnju o neubrojivosti. U slučajevima ovih ‘običnih’ ubojstava, iako to u žargonu nama običnim ljudima izgleda da je to nešto bezveze, ali nije, tri života više nema, u pravnom smislu je velika razlika. Ako je bitno smanjene ubrojivosti, postoji mogućnost ublažavanja kazne. Tvrdim da je 15 godina za svako ubojstvo puno”, rekao je Šerić dodavši kako nije uspio razgovarati sa Zavadlavom nakon presude.