Uhićen 37-godišnjak

Oduzeli automobil pijanom vozaču bez vozačke dozvole i sa zabranom upravljanja

Šarlota Brnčić

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2,17 promila, dok je provjerom preko evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno da nema položeni vozački ispit

U jedan sat nakon ponoći u Čakovcu, Vukovarskoj ulici, Interventna jedinica PU međimurske zaustavila je Seat Cordobu, čakovečki registarskih oznaka, kojom je upravljao 37-godišnji vozač.


Alkotestiranjem vozača utvrđeno je da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2,17 promila, dok je provjerom preko evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno da nema položeni vozački ispit. Također, i da mu je rješenjem suda izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja tom kategorijom motornih vozila (B kategorija).
 


Pošto je postojala opravdana bojazan da će vozač (višestruki počinitelj prometnih prekršaja) nastaviti sa činjenjem prekršaja, temeljem odredbi Prekršajnog zakona, uhićen je i priveden u policijsku postaju. Ujedno, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 37-godišnjaka privremeno je oduzet automobil i vučnom službom prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske.


Protiv 37-godišnjaka s područja Varaždinske županije podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.