Ubojstvo Ibrahima Dedića

Određen istražni zatvor osumnjičenom za ubojstvo bankara 1999.

Hina

Foto  Luka Stanzl/PIXSELL

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Osumnjičeniku koji uz hrvatsko ima švicarsko i nizozemsko državljanstvo istražni zatvor određen je zbog opasnosti od bijega, doznaje se od njegovog branitelja Ivana Krnića koji je najavio žalbu na odluku o istražnom zatvoruZAGREB Zagrebački Županijski sud odredio je u petak istražni zatvor protiv 49-godišnjaka osumnjičenog da je prije više od dvadeset godina ubio bankara Ibrahima Dedića.


Osumnjičeniku koji uz hrvatsko ima švicarsko i nizozemsko državljanstvo istražni zatvor određen je zbog opasnosti od bijega, doznaje se od njegovog branitelja Ivana Krnića koji je najavio žalbu na odluku o istražnom zatvoru.


Muškarac, po pisanju medija Tomislav Viktor Basa, doveden je na sud oko 17 sati nakon što je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu koje je protiv njega pokrenulo istragu.
Terete ga za ubojstvo bankara Ibrahima Dedića 1999. na zagrebačkoj Peščenici u kojem su sudjelovala još dvojica zasad nepoznatih počinitelja.


Osumnjičenik je zadnjih desetak godina živio izvan Hrvatske, a uhićen je nekoliko dana nakon što je došao u Hrvatsku, gdje ima rodbinu. Od ranije nije imao policijski dosje, a kad ga je policija suočila s konkretnim dokazima, reagirao je prilično hladno, a branio se šutnjom.


Policija ga je čekala nekoliko godina da dođe u Hrvatsku kako bi potvrdila svoju sumnju da je 3. srpnja daleke 1999. ubio bankara.