PU Istarska

Zaustavljen u Puli: Odbio test na droge, vozio pod zabranom, a kod sebe imao drogu i ručnu bombu

Šarlota Brnčić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Muškarac je odbio testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, a kod sebe je imao i dva smotuljka s ukupno jednim gramom amfetamina te ručnu bombu.Pulska je policija provela krim istraživanje i utvrdila sumnju da je 38-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.


Njega su, oko 15.30 sati, zaustavili na Šišanskoj ulici u Puli za upravljačem Citroena kojem je registracija istekla prije godinu dana, a kojim je upravljao u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.


Muškarac je odbio testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, a kod sebe je imao i dva smotuljka s ukupno jednim gramom amfetamina te ručnu bombu. Na mjesto događaja odmah je izašao i djelatnik Protueksplozijskog odjela koji je utvrdio da je riječ o ručnoj bombi M-75 bez detonatora, a u posebnoj vrećici nalazila su se još dva vježbovna upaljača ručne bombe.
Policijski službenici uhitili su osumnjičenog i nad njim proveli kriminalističko istraživanje te su ga danas u jutarnjim satima priveli pritvorskom nadzorniku PU istarske. Radi posjedovanja droge, izdan mu je prekršajni nalog na iznos od 5.000 kuna, dok će radi prometnih prekršaja protiv njega biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.