Prekršajna i kaznena prijava

Od posljedica sinoćnjeg ranjavanja u Cerniku preminuo 61-godišnjak

Šarlota Brnčić

Reuters

Reuters

Ozlijeđeni 61-godišnjak hitno je prevezen u novogradišku bolnicu na ukazivanje liječničke pomoći, no od teških posljedica ranjavanja je sinoć preminuoPolicija je jučer, u 17.05 sati, dobila dojavu kako je u Cerniku 61-godišnjak zadobio ozljede uzrokovane vatrenim oružjem.


Očevidom je utvrđeno da je 39-godišnjak ispalio hitac iz pištolja u zrak, a potom je prilikom dodavanja pištolja 61-godišnjaku, došlo do opaljenja i ozljeđivanja 61-godišnjaka. Ozlijeđeni 61-godišnjak hitno je prevezen u novogradišku bolnicu na ukazivanje liječničke pomoći, no od teških posljedica ranjavanja je sinoć preminuo.


Prilikom očevida, policijski službenici su od 39-godišnjaka privremeno oduzeli oružje koje je legalno posjedovao, no i vatreno oružje i streljivo koje je ilegalno posjedovao.
Po završetku kriminalističkog istraživanja, policija će podnijeti odgovarajuće prekršajne i kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.