Policija poziva na oprez

OPASNE PETARDE Aktiviranjem pirotehničkog sredstva teško stradalo dijete na omiškom području

Šarlota Brnčić

Foto Borna Filić / PIXSELL

Foto Borna Filić / PIXSELL

Unesrećenom djetetu liječnička pomoć pružena je u splitskoj  bolnici, gdje mu je, nažalost, konstatirana teška tjelesna ozljeda šakeNa omiškom području jučer je, u poslijepodnevnim satima, ozlijeđeno dijete uslijed aktiviranja za sada neutvrđenog pirotehničkog sredstva.


Unesrećenom djetetu liječnička pomoć pružena je u splitskoj  bolnici, gdje mu je, nažalost, konstatirana teška tjelesna ozljeda šake.


Okolnosti stradavanja istražuje policija iz koje još jednom upozoravaju kako petarde nisu igračke i da mogu uzrokovati teške opekline i rastrgnuća.
Najčešće je riječ o teškim ozljedama šaka i prstiju, lica i očiju. Na roditelje se apelira da savjetuju djecu da ne diraju neaktivirana pirotehnička sredstva, ne rastavljaju ih i ne pomiču, a u slučaju da ih zapaze neka odmah zatraže pomoć odraslih!


Podsjećaju i kako je Zakonom o eksplozivnim tvarima, te proizvodnji i prometu oružja normirano kako će se novčanom kaznom u iznosu od 1.000 do 3.000 kuna kazniti zakonski zastupnik djeteta mlađeg od 14 godina koje je uporabilo pirotehnička sredstva.