Izazivao paniku

Objavljivao i širio lažna predviđanja potresa. Uhićen i smješten u riječki zatvor

Šarlota Brnčić

Foto Marko Jurinec/PIXSELL

Foto Marko Jurinec/PIXSELL

Po završetku kriminalističkog istraživanja policija je protiv 60-godišnjaka podnijela optužni prijedlog, kojim je predložena kazna zatvora od 30 dana i zadržavanje u trajanju od 15 dana zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja te time ponovnog uznemiravanja javnostiPolicijska postaja Vrbovsko u suradnji s policijskim službenicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršila je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira  – izmišljanje ili širenje lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana.


Kako je večeras priopćeno iz PU primorsko-goranske, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni od 28. prosinca do danas putem društvene mreže te mreže za objavu i razmjenu videozapisa uporno objavljivao lažne i uznemirujuće vijesti i sadržaje o potresima.


Objavljivao je kada će se naredne godine i u kojim mjestima u Hrvatskoj dogoditi potresi te najavljivao nove snimke i predviđanja.
Od osumnjičenog 60-godišnjaka privremeno su oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem prekršaja (računala, kamera, mobitel i drugo).


Po završetku kriminalističkog istraživanja policija je protiv 60-godišnjaka podnijela optužni prijedlog, kojim je predložena kazna zatvora od 30 dana i zadržavanje u trajanju od 15 dana zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja te time ponovnog uznemiravanja javnosti.


Osumnjičeni je danas u žurnom postupku doveden na nadležni općinski sud gdje mu je određena mjera zadržavanja nakon čega je predan u Zatvor u Rijeci.