Nestali Splićanin

Objavljeni rezultati obdukcije Mateja Periša, pronađene toksične koncentracije amfetamina

Portal Novi list

Foto Matija Habljak PIXSELL

Foto Matija Habljak PIXSELL

Beogradsko tužiteljstvo utvrdilo je da nema osnovane sumnje da je smrt Mateja Periša posljedica kaznenog djela.Objavljeni su redakciji obdukcije Mateja Periša, mladog Splićanina koji je nestao u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca. Nakon višemjesečne potrage njegovo tijelo nađeno je 18. svibnja u Dunavu.


Nema tragova nasilja


Više javno tužiteljstvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnovane sumnje da je smrt Mateja Periša posljedica kaznenog djela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30/31. prosinca 2021. godine, izvršene provjere, do pronalaska tijela 18. svibnja u Dunavu.


Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjave osoba koja su prije nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provjere i obdukcijski nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana s bilo kojim oblikom nasilja, javlja Nova.rs.
Obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatirano je da na tijelu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.


Rezultati toksikološke analize


Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil-alkohola.


Također, u uzorku kose je identificiran kokain i benzoilekgonin u tragovima.


Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine.


Tijelo je pronađeno četiri i pol mjeseca nakon nestanka Splićanina. Matej je nestao u noći s 30. na 31. prosinca.


Istrčao je iz kluba Gotik, trčao ulicama Beograda, pokušao zaustaviti taksi i onda se, kako se vidi na snimci nadzorne kamere restorana Savanova, stepenicama spustio prema Savi.


No ne vidi se da je ušao u vodu, prenosi N1.


Nenad Periš: Matej je tajnu odnio u grob


Nakon što je objavljen nalaz obdukcije oglasio se Matejev otac, Nenad Periš.


“Žao mi je što kamere nisu radile, a Matej je tajnu odnio u grob. Ne znam što se dogodilo u Gotiku, ne znam zbog čega je uzeo narkotike, zašto je izašao i trčao.


Mislim da je bio nesretan slučaj. On je bio sportaš… Vjerujem tužiteljstvu i svima vam hvala”, rekao je Nenad Periš, prenosi Telegraf.