Prometna nesreća

Objavljen video trenutka nesreće u tunelu Sv. Rok: Vozač izgubio kontrolu, 4 ozlijeđenih

Portal Novi list

Foto Screenshot HAC

Foto Screenshot HAC

Četvero ozlijeđenih izvučeno u složenoj vatrogasnoj intervenciji. Vozilo je bilo jako uništeno pa je bilo potrebno i rezati određene dijelove vozilaU tunelu Sveti Rok, na autocesti A1, rano jutros u prometnoj nesreći ozlijeđene su četiri osobe. Nesreća se dogodila jer je vozač izgubio nadzor nad automobilom. Vozilo se u zastojima u koloni dugoj i do 10 kilometara.


Nakon završetka očevida prometne nesreće u tunelu Sveti Rok, u oba smjera vozi se u dva traka, a prema Zagrebu u koloni u pokretu uz povremene zastoje. Na naplatama Lučko i Demerje zasad nema dužih čekanja.

HAC je objavio video trenutka nesreće.


“Prema prvim informacijama kojima raspolažemo, radi se o sudaru jednog vozila. Vozač je izgubio nadzor nad svojim automobilom i sa strane je udario u oplatu tunela, odnosno konkretno u samo ugibalište.


Prve informacije s terena bile su zabrinjavajuće jer je vozilo bilo poprilično uništeno. Odmah smo zatvorili tunel Sveti Rok u oba smjera”, rekao je Davor Bićanić, šef Središnjeg centra za nadzor i upravljanje prometom, gostujući u Studiju 4 HRT-a.


“Hitna medicinska pomoć stigla je za 20-ak minuta i odvezla unesrećene. Radi se o 4 ozlijeđene osobe i, prema prvim informacijama, radi se o lakšoj nesreći”, rekao je Bićanić.


Kaže da je intervencija izvlačenja ljudi iz vozila bila komplicirana.


“To je bila dosta složena vatrogasna intervencija jer je vozilo bilo jako uništeno pa je bilo potrebno i rezati određene dijelove vozila”, ističe Bićanić.