Društvene mreže

Objavio oglas za prodaju romobila. Zainteresiranog tražio podatke kartice pa mu “skinuo” 15 tisuća kuna

Šarlota Brnčić

Foto: iStock

Foto: iStock

Nakon provjere bankovnog računa, uvidio je da je prevaren.Dovršenim kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres kazneno je prijavljen 30-godišnjak zbog sumnje u prijevaru.


Provedenim istraživanjem je utvrđeno kako je 30-godišnjak u ožujku ove godine na jednoj od društvenih mreža objavio oglas za prodaju električnog romobila. Na oglas se javio 49-godišnjak te su dogovorili kupoprodaju navedenog za cijenu od oko 1.500 kuna.


Pritom je 30-godišnjak, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, tražio od 49-godišnjaka i podatke njegove bankovne kartice. On mu je povjerovao i iste dostavio za provedbu novčane transakcije, a nakon provjere bankovnog računa, uvidio je da je prevaren i materijalno oštećen jer mu je 30-godišnjak umjesto dogovorenih 1.500 kuna, s računa “skinuo” 15.000 kuna.
Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare, 30-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.


Upozoravaju se građani da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Prije kupnje putem društvenih mreža dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a osobito nemojte nepoznatim osobama ustupati svoje bankovne ili osobne podatke.


Ako smatrate da ste oštećeni prijevarom ili nekim drugom kažnjivom radnjom, događaj odmah prijavite policiji na broj 192.