Rabijatan

Obiteljskog nasilnika nakon dojave pronašli zaključanog u kupaonici. Odbio surađivati pa razvalili vrata

Šarlota Brnčić

Ilustracija (ne prikazuje osobe ni lokaciju iz teksta) / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija (ne prikazuje osobe ni lokaciju iz teksta) / Foto Sergej Drechsler

Udario je i lakše ozlijedio policajca. Na koncu ga morali i vezatiU policiji je zaprimljena informacija kako se muškarac u stanu na području Splita nasilnički ponaša prema članu obitelji, na način da verbalno vrijeđa i da mu prijeti.


Policijski službenici su nakon dojave odmah otišli na adresu, te su utvrdili kako se muškarac prije njihovog dolaska zaključao kupaonicu i odbijao je otvoriti vrata policijskim službenicima.


S obzirom da je osoba odbijala suradnju, interventni policajci otvorili su vrata, nakon čega je muškarac tijekom postupanja rukom udario policijskog službenika koji je zadobio lakšu tjelesnu ozljedu. Policijski službenici su nad muškarcem uporabili sredstva prisile ( tjelesna snaga i sredstva za vezivanje).
Nad 35-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje, te je utvrđeno kako je svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenog djela nasilje u obitelji i prijetnja, kao i kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Uz kaznenu prijavu je predan pritvorskom nadzorniku.