Proceduralni razlozi

O Nadi Matošević opet koncem listopada: Još nije potvrđena optužnica za makinacije u “Zajcu”

Fiore Vežnaver

foto: Nada Matošević Orešković

foto: Nada Matošević Orešković

Osim bivše intendantice Nade Matošević Orešković (48), na listi optuženih su bivša poslovna ravnateljica Kazališta Ana Lučić (44), nekadašnji ravnatelj Opere Ozren Prohić (51) i ondašnja voditeljica računovodstvene službe Kazališta Mirjana Pureta (65).RIJEKA – Zbog proceduralnih razloga, odgođena je jučer u riječkom Županijskom sudu sjednica optužnog vijeća na kojoj se trebala razmatrati utemeljenost optužnice protiv bivše intendantice Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Nade Matošević Orešković i troje suokrivljenih, optuženima da su upleteni u makinacije kojima je Kazalište oštećeno za oko 540 tisuća kuna, dok se troje djelatnika kazališne kuće nelegalno okoristilo za oko 360 tisuća kuna. Za kraj listopada zakazana je nova sjednica na kojoj će se pred sucima naći optužnica protiv troje bivših članova uprave HNK Ivana pl. Zajca i šefice računovodstva riječke kazališne kuće.


Osim bivše intendantice Nade Matošević Orešković (48), na listi optuženih su bivša poslovna ravnateljica Kazališta Ana Lučić (44), nekadašnji ravnatelj Opere Ozren Prohić (51) i ondašnja voditeljica računovodstvene službe Kazališta Mirjana Pureta (65).


Inkriminirano je razdoblje od travnja 2007. do srpnja 2014. godine, a optužnicom se bivša intendantica Nada Matošević Orešković tereti da je svojim odlukama i potezima najodgovornija za to da je troje djelatnika Kazališta, među kojima su i Ana Lučić i Ozren Prohić, nelegalno isplaćene oko 363 tisuće kuna, dok je Kazalište oštećeno za bruto iznos od oko 539 tisuća kuna.