Sijevnuo nož

Nožem nasrnuo na gostioničara: Završio iza brave zbog pokušaja ubojstva na Grobniku

Romana Crgol

snimio Silvano Ježina

snimio Silvano Ježina

S obzirom na izrazitu ustrajnost da našteti 41-godišnjaku te činjenici da se radi o nezaposlenom stranom državljaninu Bosne i Hercegovine bez riješenog boravišta u Hrvatskoj određen je istražni zatvor kako bi se isključila mogućnost bijega iz zemlje što bi prolongiralo postupak.RIJEKA – Po dovršetku kriminalističkog istraživanja određen je istražni zatvor nad 25-godišnjim bosansko-hercegovačkim državljaninom H.J. kojeg se sumnjiči za pokušaj ubojstva 41-godišnjeg vlasnika ugostiteljskog objekta u Mavrincima.


U večernjim satima u utorak 25-godišnjak je prvotno pod utjecajem alkohola narušavao red i mir u ugostiteljskom objektu, pri čemu je oštetio inventar, a potom se verbalno i fizički sukobio s vlasnikom.


Nakon sukoba otišao je u neprijavljeni privremeni smještaj gdje je obitavao, iz kuhinje uzeo noževe te je, iz osvete, ponovno krenuo prema ugostiteljskom objektu.
Kada je došao ispred kafića, razbio je staklo na ulaznim vratima na što je konobarica odmah pozvala vlasnika kafića da se vrati u prostoriju. Kada se vlasnik ponovno sukobio s njim, H.J. mu je zadao ogrebotine te čak dvije ubodne rane, u neposrednoj blizini vitalnih organa – no nasreću, do smrtnih posljedica ipak nije došlo.


S obzirom na izrazitu ustrajnost da našteti 41-godišnjaku te činjenici da se radi o nezaposlenom stranom državljaninu Bosne i Hercegovine bez riješenog boravišta u Hrvatskoj određen je istražni zatvor kako bi se isključila mogućnost bijega iz zemlje što bi prolongiralo postupak.


Također, s obzirom na brutalnost kaznenoga djela nije isključena niti mogućnost da bi ga mogao ponoviti, kao ni činjenica da bi mogao pokušati utjecati na svjedoke.