Izvješće policije

Novogodišnja noć u Rijeci: Sukob šakama, dva požara zbog petardi, pijan oštetio muzičku opremu

Portal Novilist.hr

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Ilustracija / Foto Vedran KaruzaNa području Policijske uprave primorsko-goranske ispraćaj stare i doček nove 2020. godine protekao je u povoljnom stanju javnog reda i mira, javlja Policijska uprava primorsko-goranska. Nisu zabilježena ozljeđivanja osoba uslijed uporabe pirotehničkih sredstava, niti je bilo teže ili lakše ozlijeđenih osoba u prometu.


Povodom ispraćaja stare i dočeka nove godine na području ove Policijske uprave bilo je organizirano 30 javnih okupljanja. Podnevni ispraćaji stare godine u Fužinama, gdje se prema procjenama policije okupilo oko 4.500 građana i u Novom Vinodolskom, gdje je bilo oko 4.000 građana, protekli su bez narušavanja javnog reda i mira. Procjenjuje se da je na dočeku nove godine na Korzu bilo više od 7.500 građana.


Policija je noćas u ugostiteljskom objektu u središtu Rijeke zabilježila jedno narušavanje javnog reda i mira, gdje je 28-godišnjak pod utjecajem alkohola udario 19-godišnjaka. Spomenuti je priveden te će biti prekršajno prijavljen temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Nešto kasnije, također u središtu Rijeke i pod utjecajem alkohola zatečen je i priveden 45-godišnjak, koji je oštetio muzičku opremu.


Između 31. prosinca i 1. siječnja zabilježen je i požar niskog raslinja na širem području Rijeke i požar krovišta trgovine na području otoka Krka, u kojem je nastala manja materijalna šteta. Požari su vjerojatno izbili uslijed korištenja pirotehničkih sredstava te policija i ovom prilikom podsjeća sve građane na posljedice koje mogu nastati zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima i poziva na pojačan oprez.


Ovom prilikom policija zahvaljuje građanima koji su svojim ponašanjem, suradnjom i poštivanjem uputa policije pridonijeli da ispraćaj stare i doček nove godine protekne u veselom raspoloženju, ozračju sigurnosti i povoljnog stanja javnog reda i mira.