Fizički obračun u kafiću

NOVLJANSKI SLUČAJ Mato Stjepanović osuđen na 3,5 godine zatvora jer je nasmrt premlatio Željka Bunetu

Marinko Glavan

Mato Stjepanović / Snimio Vedran KARUZA

Mato Stjepanović / Snimio Vedran KARUZA

Između Stjepanovića i Bunete došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba. Rekonstrukcija događaja je pokazala da je Buneta šakom udario u zatiljak (stražnji dio glave) Stjepanovića, nakon čega je Stjepanović dohvatio drvenu barsku stolicu i njome udario Bunetu u glavuRIJEKA Mato Stjepanović (38) osuđen je na tri i pol godine zatvora zbog nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom. 


Na riječkom Županijskom sudu sudilo mu se zbog optužbe da je prije godinu i pol dana u novljanskom kafiću teško ozlijedio 68-godišnjeg sugrađanina koji je pet dana kasnije umro u bolnici.


Fizički obračun, što je za ishod imao smrt 68-godišnjeg Željka Bunete iz Novog Vinodolskog, dogodio se 16. studenog 2017. godine, oko 17 sati, u novljanskom caffe baru »Grotte«.


Između Stjepanovića i Bunete došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba. Rekonstrukcija događaja je pokazala da je Buneta šakom udario u zatiljak (stražnji dio glave) Stjepanovića, nakon čega je Stjepanović dohvatio drvenu barsku stolicu i njome udario Bunetu u glavu.
Buneta je pao na pod, na leđa, pa hitno odvezen u bolnicu, ali je pet dana kasnije umro u riječkom KBC-u, unatoč naporima liječnika da mu spase život.


Ispostavilo se da je u sukobu u kafiću zadobio vrlo teške ozljede, prijelom baze lubanje i nagnječenje mozga, između ostalog.