Traje istraga

Novi detalji zločina u Krku, tijelo nesretnice našao je vlasnik zgrade: ‘Suprug je besciljno hodao gol po dvorištu…’

Mladen Trinajstić, P. N.

Ilustracija arhiva NL

Ilustracija arhiva NL

"Čovjek, inače krupnije građe, djelovao je rastrojeno, vrtio se oko automobila i na tlo bacao čarape", rekao nam je jedan od susjeda koji je svjedočio tom događanjuPolicijska uprava primorsko-goranska potvrdila je danas da se u gradu Krku dogodilo ubojstvo strane državljanke, a više će informacija biti poznato po okončanju očevida koji i dalje traje.


Nesretna sredovječna žena, a doznali smo da se radi u ruskoj državljanki nastanjenoj u Njemačkoj. Ona je pronađena zadavljena u stanu, a za zločin se sumnjiči njen suprug. Ono što je prema svemu sudeći upalilo alarm kod susjeda koji je pronašao mrtvo tijelo bile su potpuno spuštene rolete stana u kojem je pronađeno beživotno tijelo navodno zadavljene nesretnice, saznanje da nesretnu ženu nitko nije vidio nekoliko dana, ali i informacija da je tijekom vikenda ondje bilo vike. Susjedi prepričavaju kako se u noći sa subote na netjelju čula glasna svađa i lom koji je naprasno “prekinut” sat iza ponoći.

Idućeg dana suprug nesretnice viđen je kako oko svog bijelog volva njemačkih registarskih pločica, parkiranim na cesti uz prostrano dvorište luksuzne zgrade s bazenom rastrojeno hoda te sa sebe skida i na tlo odbacuje odjeću.


“Čovjek, inače krupnije građe, djelovao je rastrojeno, vrtio se oko automobila i na tlo bacao čarape”, rekao nam je jedan od susjeda koji je svjedočio tom događanju.


– Bilo mi je čudno, ovaj je besciljno hodao dvorištem gol do pojasa ali se nisam htio mješati, tim više što tog čovjeka nisam znao od ranije, a i pretpostavio sam da nekakva svađa ondje dalje traje, kaže nam susjed koji je i sam jučer bio šokiran saznanjem da se ondje zbio zločin.


– U svakom slučaju, čuli smo da je vlasnik ostatka kuće, inače građevinski poduzetnik porijeklom iz Slavonije, tek danas došao u susjedni stan te se, nakon što je valjda i sam shvatio da se u stanu nešto čudno događa, odvažio ući u susjedni, spuštenim roletama potpuno “zaškureni” stan gdje je zatekao beživotno tijelo nesretne žene.