Sudar

Novi detalji tragične nesreće kod Otočca: Jedno dijete poginulo, drugo u kritičnom stanju

Marin Smolčić

Ilustracija (ne prikazuje lokaciju iz teksta) / Foto Vedran Karuza

Ilustracija (ne prikazuje lokaciju iz teksta) / Foto Vedran Karuza

Ozlijeđen je i 38-godišnjak iz automobila u kojem su bila djeca, dok je 67-godišnjak iz Rijeke iz drugog automobila lakše ozlijeđenKako smo već javljali, danas u 8.55 sati na dionici državne ceste broj 50, u mjestu Čovići, dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom.


Do nesreće je došlo kada je 64-godišnjak s područja Grada Otočca, upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake te se uključivao u promet s lokalne ceste.


Pri tome se nije uvjerio može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.
Prilikom uključivanja u promet udario je u osobni automobil gospićke registracijske oznake kojim je iz smjera Gospića u smjeru Otočca upravljala 37-godišnjakinja s područja Grada Otočca.


Uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja smrtno je stradala djevojčica (13), dok je drugo dijete (12.) teško ozlijeđeno i hitno prevezeno u KBC Zagreb,  a 38-godišnjak s područja Perušića lakše je ozlijeđen.


Svi su bili putnici u osobnom automobilu kojim je upravljala 37-godišnjainja. Putnik iz drugog automobila 67-godišnjak iz Rijeke lakše je ozlijeđen.


Očevidom prometne nesreće rukovodila je županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu uz stručnu pomoć policijskih službenika.


Protiv 64-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.