Poginuli motociklist i biciklist

Novi detalji strašne nesreće u Zagrebu, u trenutku su ugašena dva života

Portal Novi list

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Poginula su motociklist i biciklist, jedan mlađe, drugi starije dobiDvije osobe su poginule u sudaru motocikla i bicikla u nedjelju, u 8.48 sati, na Zagrebačkoj aveniji, potvrdila je Policijska uprava zagrebačka.


Nesreća se dogodila kod križanja Ulice Hrvatskog sokola i Rudeške ceste, a smrtno su stradala obojica vozača. Promet je nakon toga obustavljen, a očevid je u tijeku.


Poginula su dva vozača, jedan mlađe, drugi starije dobi.
Prema neslužbenim informacijama koje navodi portal Vijesti.hr, jedan od poginulih je 24-godišnji mladić.


Na pitanje je li možda riječ o prebrzoj vožnji, Sanja Žugić Ćuk, zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu, za HRT odgovorila je da to zasad ne može reći.


Tek nakon očevida utvrdit će se okolnosti prometne nesreće. Očevid provodi Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu u suradnji s PU zagrebačkom.


U trenutku su ugašena dva života, što je upozorenje za sve sudionike u prometu. Građani u šoku.


Foto Pixsell


Prolaznici i obližnji stanari svjedoče kako se čuo strašan udar.


– Sjedila sam na balkonu i čula da motor ubrzava. Nakon toga se čuo strašan udarac. Došla sam do vozača motora, nije davao znakove života. Dijelovi bicikla bili su posvuda. Motor je bio 150 metara od vozača. Katastrofa!


Pokušala sam doći do vozača bicikla, ali nisam mogla zbog auta. Nije im bilo pomoći, kad je Hitna došla, samo su ih pokrili, rekla je čitateljica za 24sata.


Prema prizorima s mjesta nesreće, vidljivo je kako je sudar bio iznimno snažan. Bicikl je u potpunosti savijen, dok su se dijelovi oba vozila razletjeli po cijeloj cesti.


Na pitanje jure li automobili na ovom području inače, Dean Španić koji ondje stanuje odgovara za HTV:


– Najviše motoristi, oni divljaju stalno, a mi biciklisti pazimo se, no ima svakakvih i među biciklistima. Vrućine su sigurno uzele neki danak. Policija ne radi svoj posao kako treba.


Ovo je velika nesreća i strašno je što se to dogodilo u rano jutro u nedjelju, zato što tu dosta djece prolazi. Ne znam što bismo trebali učiniti, ležećih (policajaca) je ionako previše, kaže Španić.