Trostruko ubojstvo i suicid

Novi detalji šokantnog slučaja u Tuzli. Muškarac je suprugu i dvoje male djece ubio sjekirom

P. N.

Foto iStock

Foto iStock

Sve upućuje da je muškarac prvo u stanu ubio suprugu i djecu, a potom izvršio suicidIstražitelji su u stanu u tuzlanskom naselju Stupine pronašli sjekiru kojom je najvjerojatnije izvršeno ubojstvo žene i dvoje maloljetne djece, piše Klix.ba.


Očevid okolnosti slučaja koji je šokirao regiju trajao je cijeli dan. Šokantan slučaj otkriven je nakon što je u nedjelju oko 21:15 sati muškarac izvršio samoubojstvo skokom s 14. kata zgrade. U stanu su potom pronađena tri beživotna tijela – 34-godišnje žene i dvoje djece, u dobi dvije i devet godina.


Sve upućuje da je muškarac prvo u stanu ubio suprugu i djecu, a potom izvršio suicid.
Glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović naložio je obdukciju tijela preminulih, kako bi se utvrdili točni uzroci smrti.


“Također, bit će izdata naredba za biološko vještačenje, DNK analizu, kao i druge istražne radnje i vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ove događaje, uključujući i način i sredstvo izvršenja tri ubojstva”, naveo je Arnautović.


Potvrdio je da je u stanu pronađena sjekira za koju se vjeruje da je sredstvo izvršenja trostrukog ubojstva.


“Moramo sačekati biološko vještačenje, DNK analizu i nalaz i mišljenje obducenta, kako bismo sa sigurnošću mogli reći na koji način su izvršena ova kaznena djela”, dodao je.


Prema neslužbenim informacijama portala Klix.ba, muškarac je Mujaga Čičkušić koji je kao medicinski tehničar radio u Njemačkoj. U Tuzlu je stigao prije nekoliko dana.