Nesreća na A1

Novi detalji peterostrukog sudara u kojem je poginuo motociklist: Otkriveno tko je krivac

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Prema policijskom izvješću uvjeti za vožnju su bili znatno otežani uslijed kiše i susnježice koje su padale na tome dijelu A-1SVETI ROK Kako smo već javljali, jučer oko 14.50 sati na autocesti A-1, na 215 kilometru u Općini Lovinac, u smjeru Zagreba, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom. Nakon završenog očevida utvrđeno je kako se nesreća dogodila kada je 22-godišnjak iz Splita upravljajući osobnim automobilom virovitičke registracijske oznake, dolaskom na kritično mjesto izgubio nadzor nad upravljačem automobila, uslijed čega lijevim bočnim dijelom vozila udario u zaustavljeni motocikl njemačke nacionalne oznake koji se nalazio na traci namijenjenoj za zaustavljanje vozila u kvaru, udario je u motociklistu i odbacio ga izvan kolnika, pri čemu je 41-godišnji njemački državljanin na licu mjesta poginuo.


Prema policijskom izvješću uvjeti za vožnju su bili znatno otežani uslijed kiše i susnježice koje su padale na tome dijelu A-1. Uslijed udara osobnog automobila u motocikl, motocikl je udario u stražnji dio osobnog automobila ogulinske registracijske oznake kojim je upravljao 59-godišnjak iz Ogulina, nakon čega se motocikl zaustavio na sred kolnika i na njega je naletio osobni automobil dubrovačke registracijske oznake kojim je upravljao 29-godišnjak iz Dubrovnika.


S obzirom da su se osobni automobili ogulinske i dubrovačke registracijske oznake zaustavili na kolniku, na njih je naletio osobni automobil slovenske nacionalne oznake kojim je upravljao 61-godišnji slovenski državljanin. U ovoj je nesreći 13 osoba lakše ozlijeđeno, od kojih sedam muškaraca, četiri žene i dvoje djece.
Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, 22-godišnjak iz Splita je uhićen te će biti doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava će biti podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.


Očevidom je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice iz Gospića, koja je izdala nalog za provođenje obdukcije preminulog. Zbog obavljanja očevida promet je autocestom od čvora Maslenica do čvora Sveti Rok bio u prekidu od 15.15 do 2.30 sati.


Jučer su se u vremenu od 14.43 sati do 14.50 sati na istome kilometru autoceste dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, u kojima je 31-godišnji mađarski državljanin upravljao osobnim automobilom mađarske nacionalne oznake i lijevim pneumaticima prešao na mekani teren središnjeg pojasa i udario u odbojnu ogradu, a 29-godišnji njemački državljanin upravljajući osobnim automobilom njemačke nacionalne oznake uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u betonski zaštitni zid.