Ubojstva u Splitu

Novi detalji krvavog pohoda: Ubio ih jer su mu maltretirali brata. Planirao smaknuti još dvojicu?

P. N.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Na Županijskom državnom odvjetništvu danas bi trebnao iznijeti svoju obranu kao okrivljeni za smrt Jurice Torlaka, Marina Paića zvanog Pajser i Marina BobanaOsumnjičeni za trostruko ubojstvo rafalima iz kalašnjikova u subotu poslijepodne je Filip Zavadlav (25), otkriva Slobodna Dalmacija.


Na Županijskom državnom odvjetništvu danas bi trebnao iznijeti svoju obranu kao okrivljeni za smrt Jurice Torlaka, Marina Paića zvanog Pajser i Marina Bobana.


“Na prvoj lokaciji je na motociklu Suzuki Burgman smaknut Marino Paić dok su na trgu na Yamahi XT mecima pokošeni Jurica Torlak i Marin Boban. Prvi je teško ranjen te je odvezen u bolnicu gdje je podlegao ozljedama iste večeri dok je drugi umro na mjestu gdje je propucan.
Niti sat nakon ubojstava proširila se snimka mladića koji s automatskom puškom AK-47 prolazi uličicama te je objavljeno kako se radi o ubojici koji je pobjegao u smjeru Marjana. Ubojica je ustvari u tom trenutku s automatskom puškom AK-47 laganim hodom krenuo prema Kamenitoj ulici i domu obitelji još jedne osobe koju je planirao smaknuti.


Filip Zavadlav je mladić sa splitskih Skalica koji je, prema neslužbenim informacijama, osim trojice sada pokojnih planirao smaknuti još najmanje dvije osobe od kojih je jedna Jerko M. Razlog je što su mu maltretirali brata koji je ovisnik o drogi te je ostao dužan novac. Policija je stoga odmah nakon ubojstava pokušavala doći do Jerka M. kako bi ga sklonili zbog njegove sigurnosti, ali on je odlučio sam naći sklonište.”, piše Slobodna.