Prometna nesreća

NOVA TRAGEDIJA U SLAVONIJI Suvozač poginuo pri udaru automobila u kamion na autocesti

HinaJedna je osoba smrtno stradala, a još jedna je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 5,40 sati, na autocesti A3 kod Slavonskog Broda.


Glasnogovornik policijske uprave brodsko-posavske Krešimir Šimić kazao je na konferenciji za novinare da je uzrok nesreće nepridržavanje razmaka među vozilima.


U nesreći je poginuo muškarac  star 44 godine, suvozač u osobnom automobilu koji je udario u stražnji kraj teretnog vozila.
“Očevidom je utvrđeno da je 23-godišnji vozač osobnog automobila bosanskohercegovačkih registarskih oznaka udario u stražnji dio teretnog automobila hrvatskih registarskih oznaka zbog nepridržavanja razmaka.


Uslijed udara suvozač iz osobnog automobila ispao je iz vozila i smrtno stradao. Vozač i dvije putnice 40 i 21 godina starosti teško su ozlijeđeni i nalaze se na liječenju u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu”, rekao je Šimić.


Dodao je da nijedan putnik u automobilu nije koristio sigurnosni pojas.


Provedenim testiranjima policija ni kod jednog vozača nije utvrdila prisutnost alkohola u krvi.


Prema policijskim podacima u Hrvatskoj je do 10. lipnja ove godine u prometu poginulo 106 osoba, dok je u istom razdoblju lani smrtno stradala 131 osoba.