Buktinja

Noćas lokaliziran golemi požar skladišno-prodajnog objekta “Super preis”. Gasilo ga 70 vatrogasaca

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto: Pexels

Ilustracija Foto: Pexels

U gašenju požara sudjelovala je JVP Zagorska i Krapina te dobrovoljna vatrogasna društva: Oroslavje, Špičkovina, Stubička Slatina, Donja Stubica, Veliko Trgovišće i ZabokPožar skladišno-prodajnog objekta “Super preis” (bivši Orotex) u Oroslavju lokaliziran je noćas u 1.40 sati te je pod nadzorom gasitelja.


Ozlijeđenih osoba nije bilo, a požarom je zahvaćeno krovište zgrade površine oko 4,500 m2.


U gašenju požara sudjelovala je JVP Zagorska i Krapina te dobrovoljna vatrogasna društva: Oroslavje, Špičkovina, Stubička Slatina, Donja Stubica, Veliko Trgovišće i Zabok sa 70 vatrogasaca i 21 vatrogasnim vozilom.
Podsjetimo, dojavu za požar je zaprimio ŽVOC Zabok sinoć, u 21.46 sati, a njegov uzrok se istražuje.


U posljednja 24 sata zabilježena su još dva veća požara objekta.


VOC Zagreb zaprimio je u 23.03 sati dojavu o požaru kuće kojim je bila zahvaćena jedna soba, a jedna osoba je zadobila opekline te je medicinski zbrinuta. Požar je ugašen u 23.58 sati od strane JVP Zagreb sa 13 vatrogasaca i 4 vatrogasna vozila.


I na području Vukovarsko-srijemske u 16.30 sati Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je dojavu o požaru gospodarskih zgrada u mjestu Komletinci.


Požarom je bila zahvaćena gospodarska zgrada 40×5 metara kao i krovište kuće 10×8 metara. Požar su gasili vatrogasci DVD Komletinci i DVD Otok sa 39 vatrogasaca i 6 vatrogasnih vozila, a požar je ugašen u 20.10 sati i nije bilo ozlijeđenih osoba.