Detalji uhićenja

Njemački državljanin nožem teško ozlijedio policajca van službe dok ga je pokušao spriječiti u bijegu sa motodroma

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Osumnjičen za ubojstvo u pokušaju, napad na službenu osobu i dvije teške krađe.Nakon što su policijski službenici uhitili muškarca koji je ozlijedio policajca van službe, djelatnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske i Policijske postaje Poreč-Parenzo nad osumnjičenim su proveli krim istraživanje te su utvrdili sumnju da je 31-godišnji njemački državljanin počinio kaznena djela ubojstvo u pokušaju, napad na službenu osobu i dvije teške krađe.


Utvrđeno je kako je 31-godišnjak prekjučer u poslijepodnevnim satima nasilno ušao u ograđeni prostor motodroma u naselju Rošini kod Tara te je razbio video kamere i stakla na pojedinim objektima. Kada se oko 15 sati pokušao udaljiti s prostora motodroma, primijetio ga je 48-godišnji policijski službenik, koji u tom trenutku nije bio u službi, a koji ga je pokušao spriječiti u udaljenju s mjesta događaja.


Muškarac je nasrnuo na njega nožem i ozlijedio ga, radi čega je 48-godišnjak prevezen u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je teže ozlijeđen.
Počinitelj se udaljio s mjesta događaja, no brzom reakcijom policije uhićen je oko 17 sati u Taru. Prilikom uhićenja izvadio je nož i pokušao njime napasti policijske službenike, no oni su ga uspjeli svladati i privesti u policijsku postaju.


Tijekom istraživanja utvrđeno je kako je njemački državljanin počinio još jednu tešku krađu, odnosno da je u noći sa 16. na 17. siječnja provalio u aparat za piće kod nogometnog igrališta u Taru i otuđio alkoholna pića, čime je pravnu osobu iz Tara oštetio za nekoliko stotina kuna.


Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u poslijepodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.