Niz slučajeva kršenja mjera

ZARAŽENE OSOBE ZATEČENE U PREKRŠAJU Muškarac došao registrirati traktor, žena otišla u trgovinu i obišla obitelj

Šarlota Brnčić

Reuters

Reuters

Tako je jučer oko 18 sati u Stanicu za tehnički pregled u Sajmišnoj ulici u Svetom Ivanu Zelini, došao 56-godišnjak s namjerom registracije traktoraDa se Hrvati jako teško pridržavaju epidemioloških mjera –  ili bolje rečeno ne pridržavaju – zorno svjedoči niz novih slučajeva.


Tako je jučer oko 18 sati u Stanicu za tehnički pregled u Sajmišnoj ulici u Svetom Ivanu Zelini, došao 56-godišnjak s namjerom registracije traktora. Nakon što su zaposlenice započele postupak, utvrđeno je da upravo ta osoba ima izrečenu mjeru samoizolacije koja je aktivna unazad nekoliko dana, odnosno da je pozitivan na virus Covid-19.


Obaviještena je policija dok je on otišao na adresu stanovanja te će po izlječenju policijski službenici provesti kriminalističko istraživanje nad njim zbog sumnje u širenje i prenošenje zarazne bolesti.
Djelatnici Prve policijske postaje Zadar proveli su krim istraživanje nad 62-godišnjakinjom zbog istog djela. Naime, 62-godišnju ženu se sumnjiči da je 21. studenog prijepodne u Kalima došla u trgovinu, u vrijeme dok joj je određena mjera izolacije i liječenja kod kuće, obzirom da joj je dijagnosticirana zarazna bolest Covid-19.


Također se sumnjiči da je nakon toga posjetila i članove svoje uže obitelji, a čime je dovela u opasnost da se zarazna bolesti proširi među ljudima. Nakon krim istraživanja, protiv 62-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo širenje i prenošenje zarazne bolesti.


Na području Požeško-slavonske policijske uprave dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakinjom s područja Kutjeva, također zbog sumnje u širenje i prenošenje zarazne bolesti. Naime, policijski službenici su u petak u mjestu Grabarje zatekli otvoren ugostiteljski objekt koji je radio izvan dozvoljenog radnog vremena koje je propisano od 6 do 22 sata i u kojem su se  nalazile 22 osobe.


Tom prilikom je utvrđeno da vlasnica lokala nije postupila po propisima ili odredbama kojima nadležno tijelo naređuje mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti među ljudima te je zbog toga došlo do opasnosti od širenja zarazne bolesti.